Riimut ovat kirjaimia muinaisista aakkosista, joita pohjoiseurooppalaiset ihmiset käyttivät aikoinaan. Riimukivet sisältävät 24 muinaista symbolia aakkosista. Niitä voidaan tehdä erilaisista materiaaleista, – puu tai lasi ovat yleisimpiä ja houkuttelevimpia – ja niitä pidetään tavallisesti pussissa laatikossa. Tavallisesti mukana on ohjekirja symboleista. Ne on kaiverrettu tai vuoltu puuhun tai kiveen ja niiden on uskottu sisältävän maagisia voimia.

Jokaisen riimukiven merkitys
TYHJÄ RIIMU: Kutsutaan joskus “Odinin riimuksi”.
Mikä vain on mahdollista ja mitä vain voi tapahtua. Kuka sinä olet, mitä olet tehnyt ja mikä sinusta voi tulla. Valitse suunta ja mene siihen suuntaan. Tyhjä riimu lisättiin riimuihin 1980-luvulla. Se osoittaa että inhimillisyys on lisääntynyt – mahdollisuudet ovat rajattomat, mikä on kehitelty alkuperäisistä riimuista. Jotkut henkilöt sisällyttävät tyhjän riimun tulkintaan – jotkut taas jättävät sen tulkintansa ulkopuolelle. Minun mielestäni paras tapa on sisällyttää se tulkintaan koska universumissa on rajattomat mahdollisuudet. Jos saat tämän riimuun – ja uskot itseesi – sinä voit manifestoida ihan mitä vain.

FEHU – F. Kattila
Runsausvaikutus, perintö, itsensä periytyminen tai itse-arvo, materiaalinen tavoite, ansaittu tulo. Tämä tarkoittaa menestystä, onnea ja vaurautta.

OTHALA – O. Muinainen omaisuus – esi-isiltä saatu perintö
Vapaus ja itsenäisyys vapauttamalla ajatuksia ja asioita jotka pitävät sinut jumissa. Tulet tuntemaan itsesi vapaaksi. Tulet perimään jonkun.

DAGAZ – D: Päivänvalo tai aamunkoitto
Uusi päivä alkaa tai menet töihin. Tulet enemmän oivaltavaksi, uusien ideoiden läpimurtoja. Valo on ympärilläsi, sitä ei voida kumota.

INGWAZ – NG: Hedelmällisyys
Tämä symboli merkitsee usein uutta elämää – raskautta. Lopeta se mitä olet tekemässä, päätä keskeneräiset projektit ja aloita jotain uutta.

LAGUZ – L: Vesi, tunteet
Kuu, tunteiden virta ja kaikki kollektiiviset alitajunnan asiat – kaikki vesimerkit – Vesimies – feminiiniset energiat – korkeampi tietoisuus, henkisyys, terveys ja parantaminen – puhdistumisen aika

MANNAZ – M: Ihmiskunta ja luonto
itse ja paikka ihmiskunnan kollektiivisessa omatunnossa. Me kaikki olemme osa kollektiivista alitajuntaa – me olemme kaikki yhtä. Sinun suhtautumisesi muihin ja heidän asenne sinua kohtaan. Ota tämä aika henkilökohtaiseen harkintaan.

URUZ – U: Raaka Voima
Voima, kodin rakastaminen kaikin puolin, terveys, muutokset, pakottava maskuliininen arkkityyppi.

THURISAZ – TH: Tulevaisuuden näkeminen
Oven tai portin avaaminen tulevaisuuden näkemiseen, onnistunut toimintaan vastaaminen, suojelu. Sinä tulet näkemään totuuden.

ANSUZ – A: viittaukset muinaiseen jumalaan nimeltä Odin.
Oman sisimpänsä kuunteleminen (kuuntele sydämesi ääntä), toisten neuvot, mahdollisuus kohtaamiseen varovaiset ajatukset siitä mitä voit tehdä tällä hetkellä
Käänteinen: Ole tarkkana huijausten suhteen, oma pimeä puoli kun muut sekaantuvat suunnitelmiisi tai voi olla epäonnistunutta kommunikaatiota

RAIDHO – R, Matka
Tulet lähtemään matkalle – joko fyysisessä maailmassa tai matka sieluusi parantamaan jotain mikä tarvitsee parantumista

KENAZ – K: Majakka tai merkkituli
Kun tunnet olevasi pimeässä – tämä riimu tuo ratkaisun, auttaa sinua ymmärtämään kuka todella olet ja sinun parhaimmat mahdollisuutesi. Pimeydestä valoon.

GEBO: G: Lahja tai harmoniset ihmissuhteet
Yhteys itsesi ja muiden välillä – varsinkin korkeimman itsesi, luonnon ja kaiken ympärillämme olevan kanssa

WUNJO – W tai V: Onni tai kunnia
Sinä et tarvitse ketään. Rauha, mielihyvä, itsearvostus, ilo ja rauha, onnelliset tulokset, harmonia, vauraus

HAGALAZ- H: Tuhoavat voimat
Tämä viittaa luonnon tuhoisiin voimiin ja asioihin, jotka eivät ole hallinnassa

NAUTHIZ – N: Ihmisen negatiiviset tarpeet
Varoitus, kiinnipitäminen, niiden asioiden esiintulo, joista et pidä itsessäsi, vastarinta, viivytys, ahdinko, rajoite tai ehto. Pohdi miten huonosti asiat voisivat olla ja arvosta sitä mitä sinulla on. Väärä toiminnan suunta, ajattele kahdesti ennen kuin toimit, älä tee hätiköityjä päätöksiä

ISA – I: Jää
Jäätyminen, ei-toimiva, tyyni, kaikki on jumissa, älä välitä egosta vaan etsi omaa sisäistä totuutta, sinä olet tunteittesi vanki

JIRA – J tai Y: Yhden vuoden kierto
Sadonkorjuu kun maailma näyttää pysähtyneeltä, elonkerjuu kaikesta mitä olet istuttanut, päämäärä, toteutuminen, asiat jotka tapahtuvat ajallaan ja tila kun se tapahtuu

EIHWAZ – EI: Marjakuusipuu
Tasapaino, oikeiden asioiden tekeminen, kärsivällisyys, pitkäjänteisyys, kestävyys. Päätös mikä on oikea tapa saattaa asiat loppuun elämässäsi. Ei voi perua

PERTHRO – P: Johdatus, selittämättömät asiat, jotain piilotettua
Hierarkkinen tai mysteerinen riimu viittaa siihen mikä on heikkojen manipuloivien voimiemme saavuttamattomissa. Perth yhdistetään Fenix-lintuun, mystiseen lintuun, joka tuhoutuu tulessa mutta syntyy uudelleen tuhkasta. Sen matkat ovat tuntemattomat ja salaiset. Voimakkaat muutoksen tuulet puhaltavat. Mitä on saavutettu ei voida epäröimättä ja helposti jakaa. Sen jälkeen kun kaikki on täydentynyt – omin keinoin – se on syvällinen salaisuus. Arkipäiväisesti ja maallisesti katsoen , voi tulla yllätyksiä, toteutuneita asioita ja palkintoja, joita et ole odottanut saavasi. Inhimillisen luonnon kannalta Perth symbolisoi kotkan lentoa. Liitävä lento, vapaus kaikista sotkuista, itsensä nostaminen loputtoman vuoroveden yläpuolelle, tavallisen elämän sujuminen ja laajempien näkemyksien omaksuminen – kaikki edellä mainittu viittaa tähän.
Perth edustaa johdatuksen sydäntä. Mitkään ulkoiset asiat eivät kuulu tähän, vain henkiset. Runea pidetään olemassaolon syvimpänä kerroksena, peruskallio mihin meidän kohtalomme on perustettu. Joillekin Perth tarkoittaa joillain tavoin kuoleman kokemusta – tai muutoksen kokemusta. Perth merkitsee lupaa mennä minne vain, ei odotuksia, ei kieltoja.
Hengen uudistuminen on merkkipaalu. Kätketty tieto ja totuudet, mysteerit, luottamuksellisuus, se mikä on tuntematonta on tietoisella tasolla, sen tuleminen valoon ja tulet ymmärtämään asioiden korkeamman merkityksen. Älä toista vanhaa vaan – anna mennä. Johdatus – illuusion verhot poistetaan – anna vanhojen tapojen mennä. Pysy keskittyneenä, näe huumori ja pidä uskosi vakaana.

ALGIZ: Z
Henkioppaat – (Hyvin mielenkiintoista koska minun oppaani on Zoroaster ja kutsun häntä nimellä Z!) – suojelu, suotuisauusi vaikutus, yhteyden luominen henkiin ja asioidesi läpikäynti.

SOWILO – S: Aurinko
Ympyrän sulkeutuminen – kokonaisuus, aurinko, polku tietoisuuteen ja itsetuntemukseen. Näe pimeä puolesi – se mikä saa sinut tuhoisaksi itseäsi ja muita kohtaan.

TEIWAZ -T: Tyr, hyvä taivas
Ollaksesi menestyksekäs kilpailussa, hyvin motivoitunut, henkisen ja yliluonnollisen itsensä löytäminen.

BERKANA – B: Koivu-jumalatar
Ole valmistautunut, huolellinen siinä mitä teet. Viittaa myös perheeseen ja kotiin.

EHWAZ – E: Pyhä hevonen
Asioiden tasapaino universumissa, tasapainoisuus, eteenpäin meneminen varovaisesti keskittyen saamiesi työkalujen ja välineiden apuun

Tässä olivat jokaisen riimun nimet ja todelliset merkitykset. Ne kaikki ovat jo itsessään ainutlaatuisia. Ne tietävät sinusta kaiken. Voit ymmärtää elämääsi paremmin riimujen avulla. Voit ymmärtää mikä tarkoitus oli sillä että saavuit tänne maailmaan. Riimut voivat selittää sinulle että kuinka erityinen sinä olet omana itsenäsi ja muulle maailmalle. Nämä muinaiset symbolit ovat erinomaisia ja kunnioitusta herättäviä jo itsessään.